diumenge, 16 d’octubre del 2011

Cursa de Muntanya Barraques de Vinya

Distància: 23.000 m.
Desnivell positiu: 800 m.
Temps: 2h 13m 16s.
Ritme: 5m 48s.
Posició: 68 de 247.

Foto: Stadion Trail

La Cursa de Muntanya Barraques de Vinya amb inici i final a Viladordis recórre trams de les valls del Montcau als termes municipals de Manresa, Sant Fruitós, Navarcles, Talamanca i el Pont de Vilomara.

Tradicionalment el Bages ha set terra de vinyes, amb una màxima expansió a finals del segle XVIII. La cursa permet travessar polsosos corriols i pistes, que antigament es recorrien tant a peu com en carro per passar entre vinyes, així com també alguna riera. En aquest context, d'especial interès són les barraques de vinya, unes construccions de pedra seca que es poden trobar en diferents punts del recorregut i que antigament servien d'aixopluc, per guardar-hi eines o fins i tot el bestiar. Per tant, és molt interessant i d'obligat aplaudiment que la cursa no només es plantegi en termes esportius o paisatgístics, sinó també culturals i històrics.

Hem pogut ser testimonis de com les 3 guanyadores i els 3 guanyadors de la prova han estat obsequiats amb una barretina i un bon porró de vi. Cal destacar que el segon classificat i membre dels Koala's Team ha fet una gran demostració de com es beu en porró en rebre el premi! Evidentment però, lluny de les habilitats dels manlleuencs i manlleuenques en l'art d'utilitzar el porró per fer titius!!

3 comentaris:

  1. Si convideu al Guido a fer titius quedeus com si fóssiu aprenents!
    Que n'aprenguin!

    ResponElimina
  2. Jaja, així ho haurem de comprovar això!! :)

    ResponElimina
  3. de prop m’arriba el so
    del darrer intent d’un bosc
    d’un trèmul pas cansat.
    de prop m’arriba el so.
    -sat-

    ResponElimina