divendres, 6 d’abril del 2012

Ruta del Ter: Ulldeter - Manlleu

Distància: 101.830 m.
Desnivell positiu: 1.719 m.
Desnivell negatiu: 3.347 m.

Divendres 6 d'abril

Ulldeter, Setcases, Vilallonga de Ter, La Roca, Llanars, Camprodon, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll.
Distància: 52.520 m.
Temps: 6h 59m.


Dissabte 7 d'abril

Ripoll, La Farga de Bebié, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Borgonyà, Torelló, La Gleva, Manlleu.
Distància: 49.310 m.
Temps: 6h 50m.


Per Manlleu, el riu Ter ho és tot. El riu i el seu canal han definit el nostre paisatge, la nostra activitat productiva, les nostres llegendes i el nostre dia a dia. El passeig del Ter és, sens dubte, el principal escenari i punt de partida de la majoria d'entrenaments, passejades i sortides a córrer dels manlleuencs i manlleuenques. Des d'allà pots continuar per infinitats de camins i en la direcció que més et vingui de gust. Aquesta vegada però volíem anar una mica més lluny o més ben dit venir d'una mica més lluny. La idea de començar a córrer des d'Ulldeter i acabar a Manlleu ens semblava un recorregut molt atractiu al qual no podíem dir que no.

Hem intentat seguir el camí que defineix la Ruta del Ter, però amb algunes variants per tal de fer més atractiu el recorregut. Ripoll, a mig camí, ha estat el lloc idoni per fer-hi una merescuda parada, xops per la pluja que ha caigut la última mitja hora.

Hi ha infinitat de vivències que només es poden viure amb rutes com aquesta, més llargues de l'habitual i compartint-les amb bons amics. Hem corregut damunt la neu primer i sobre els camins més polsegosos després. Amb sol, amb vent i en ocasions amb pluja. Hem vist com el company que anava més fresc li costava seguir el ritme i com el que anava a remolc li tocava tirar del carro. Hem resseguit cada un dels meandres que fa el riu. Ens hem adonat que el camí no és pla i, que per molt que segueixi a prop del riu, s'enfila i baixa infinitat de vegades. Hem descobert gorgs fabulosos, decidint que quan arribi l'estiu els tornarem a visitar per banyar-nos-hi. Hem vist que ens havíem equivocat i que enlloc de 18 km ens en quedaven 28 per arribar, i hem continuat. Hem viscut molts bons moments per recordar.

Finalment, hem arribat a Manlleu amb la satisfacció d'haver vist néixer i créixer el riu que ha definit el nostre poble. Ara tan sols ens faltarà acompanyar-lo a través dels pantans i veure'l com passa a fer-se mar Mediterrània, després de néixer tímidament a Ulldeter.

Ulldeter - Ripoll. Ruta a Wikiloc
Ripoll - Manlleu. Ruta a Wikiloc

2 comentaris:

  1. Un recorregut fantàstic!! L'altre dia vaig fer Manlleu - Sant Quirze i em van venir ganes d'anar fent tot el Ter per etapes.
    Felicitats pel recorregut!!

    ResponElimina
  2. Ei, Joan! Sí val molt la pena! Ja que tenim aquest recorregut natural a l'abast s'ha d'aprofitar i conèixer! :)

    Albert

    ResponElimina