diumenge, 3 de juny de 2012

Cursa 3 Comarques d'Alpens

Distància: 26.500 m.
Desnivell positiu: 1.060 m.
Temps: 2h 30m 47s.
Ritme: 5m 41s.
Posició: 49 de 247.


Falta una estona per començar i ja plou a Alpens, tocarà fang avui! Tinc molt fresca a la memòria la cursa de l'any passat i força clar on puc anar més ràpid i millorar. Sortim ràpidament i faig els primers km una mica forçat. Al cap d'una estona però, la respiració se'm comença a calmar, senyal inequívoc que he trobat el meu ritme.

Els primers 10 km de la cursa es poden córrer força còmodament, recordo que l'any passat hi vam passar amb 55m justos i tinc ganes de fer-los més ràpid enguany. Dit i fet, passo pel cartell dels 10 km amb poc menys de 50 minuts tancant la primera part de la cursa segons el pla previst.

Aquí comença el desnivell amb uns quants km de pujada que ens han d'acabar portant fins a Santa Margarida. Camino algun tros però em sorprenc perquè puc córrer la majoria d'estona tot i ser en pujada. Aprofitem-ho doncs! La memòria em juga una bona passada i arribem a Santa Margarida més ràpid del que recordava. Després d'un tram de carena comencem a perdre desnivell ràpidament.

Al cap d'una estona arribem a la segona i forta pujada de la cursa que ens ha de portar a Puigdon. Al peu hi ha un grup molt nombrós de gent de totes les edats que anima amb tambors, esquelles i cridant el nom dels participants. Pell de gallina i toca accelerar una mica encara que només sigui per quedar bé!

La pujada es fa dura, però una vegada dalt ja només queden 4 km de baixada, i de lluita contra les rampes que comencen a aparèixer, per acabar arribant de nou a la plaça d'Alpens després de 2h 30m 47s. 10 minuts menys que l'any anterior!

A part del paisatge i d'un recorregut altament recomanable el que més m'agrada de la Cursa 3 Comarques és l'ambient de poble que es respira. Es nota que a l'organització s'hi involucren molts veïns i veïnes d'Alpens que, tot i que segur que la majoria d'ells no tenen res a veure amb el món del córrer, no es volen perdre aquest esdeveniment que any rere any se celebra al seu poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada